Skip to content

Szkolenie pt. „Innowacyjne technologie przechowywania i wykorzystania owoców i warzyw”

20 listopada br. w Instytucie Ogrodnictwa odbyło się szkolenie pt. „Innowacyjne technologie przechowywania i wykorzystania owoców i warzyw”, przygotowane w ramach działań zadania 3.5 i 5.1 Programu Wieloletniego (2015-2020). To już kolejne takie spotkanie, transmitowane za pośrednictwem programu wideokonferencji lub/i portali YouTube i Facebook. Koordynatorem e-szkolenia był dr Krzysztof Rutkowski, który omówił tematy dotyczące innowacyjnych technologii wyznaczania terminu zbioru owoców, a także zalet, wad i ograniczeń przechowywania jabłek. Wykład na temat przechowywania gruszek w innowacyjnych technologiach  przedstawiła dr Anna Skorupińska, natomiast dr Maria Grzegorzewska – nowoczesne technologie w przechowalnictwie warzyw.

Transmisję z webinarium obejrzało łącznie 225 osób, w tym m.in. sadownicy, doradcy z Ośrodków Rolniczych, inspektorzy Ochrony Roślin i Nasiennictwa, nauczyciele szkół rolniczych,  przedstawiciele Izb Rolniczych, MRIRW, firm branżowych oraz prasy specjalistycznej.

Po zakończonych prelekcjach wszyscy zainteresowanym mogli włączyć się w dyskusję na czacie live.

image_pdfPobierz PDFimage_printDrukuj
Udostępnij na: